• ···
Opdatering på kærlighedsfronten

Mareridt

Jeg har gennem hele mit liv, i perioder, døjet utrolig meget med mareridt.
Der er ikke tale om “almindelige” mareridt. Det er ikke sådan noget med, at jeg står uden tøj på, i offentligheden. Det er drømme hvor jeg bliver jagtet, dræbt eller holdt fanget. Mareridt hvor min familie og venner, bliver holdt fanget. Meget voldsommere end jeg kan forklare.

Oftes drømmer jeg, at jeg bliver jagtet af omkring ti ukendte personer. Disse mareridt foregår både i skove, i byen, i mit eget hjem, det er meget forskelligt. Dog slutter det altid på samme måde! Med at disse mænd fanger min familie, venner, alle jeg har kært. Jeg prøver at befri dem, men bliver ALTID fanget. Dræbt.
Hvorefter jeg vågner.
Det lyder ikke af meget, men det er meget voldsomt! Mest fordi det sker, stort set hver nat! Og at de er så virkelige.
Mine mareridt kommer i perioder. Hvis jeg er stresset eller meget ked af det. I de perioder, har jeg mareridt hver nat. Derfor sover jeg stort set ikke. Hvilket er skod for dem jeg omgås, for jeg bliver frygtelig når jeg er træt.

Jeg prøvede at læse lidt om det, på nettet. Jeg ved godt, at jeg burde arbejde med hvorfor jeg er stresset eller trist, for at stoppe disse mareridt. Dog er det oftes problemer jeg ikke kan kontrolere.
I min søgen kom jeg frem til, at det faktisk ikke er så meget at gøre.
Jeg fandt dog ud af, at når man drømmer at man bliver jagtet, betydyder det, at det er noget fra ens fortid, der jagter en. Forstået på den måde, at der er noget fra fortiden, der plager en. Et problem man ikke har konfronteret.
Jeg har på alle måder, massere af ting fra min fortid, der plager mig. Så jeg går stærkt udfra det er derfor.

Hvis I har døjet med det samme, eller på anden måde har et råd, så smid en kommentar!

 

Kys M

14 kommentarer

 • Amalie

  Hej Michelle. Jeg er 14 år gammel, snart 15. Jeg døjer virkelig tit med mareridt, hvor jeg vågner om natten og er utroligt bange, jeg ser diverse skræmmende mænd i mit spejl nederst på mit værelse, og jeg drømmer om jeg mine kære i familien dør. Jeg kan sagtens have optil 2 mareridt om natten, to forskellige. F.eks her jeg en episode fra sidste år: Min farmor har været syg af kræft i nogle år, én nat havde jeg mareridt om, at hun døde, at jeg ser hendes kiste i kirken, jeg græder og går op imod den. Ser alle blomsterne på gulvet. Det skal lige siges ingen vidste hun ville dø på det tidspunkt.. 14 dage efter, skete det, helt præcist samme. Min farmor døde, og det med kirken og kisten skete. Jeg var helt i chok, men tænkte først nogle dage efter over det. Det virkelig ikke sjovt, og mine forældre mener dog det fordi jeg bruger mit elektronik alt for meget. Eller jeg spekulerer for meget over ting såsom, min farmor var syg osv. Jeg ved det ikke. Men før jeg skal sove, tænker jeg altid: “Jeg ved jeg får mareridt” – og utroligt nok, får jeg ikke mareridt de dage jeg husker, at fortælle mig selv det. En anden hjælp ville dog også være at, inden du sover, tænker du på en virkelig god oplevelse du har haft og man tænker ligesom videre på den oplevelse, opdigter på en måde. Man får positive tanker ind i sit hoved istedet for mareridt, som jo er negative. Eller hvis du gerne vil opnå noget godt, eller du skal nogeg spændende i løbet af ugen, prøv og opdigte lidt dine tanker om det, og få det godt med det. Jeg falder tit i søvn ved det trick.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathias

  Prøv istedet for at tænke på mareridtene, så tænk på noget der gør dig glad som f.eks dine brødre. Så bliver det højt sandsynligt dem du drømmere om istedet. Det er lidt svært i starten, men på et tidspunkt har du glemt alt om de mareridter. Jeg ved ikke om det virker på dig, men det virkede for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Michelle. Jeg er 21 år og har også døget med samme problem gennem flere år. Og det er ubehageligt og man tør ikke falde i søvn og man vågner i frygt og det er slet ikke rart. Det går nemlig udover mange ting i ens hverdag så forstår dig virkelig godt! Jeg er begyndt til zoneterapi og det hjælper virkelig meget, det giver en mere ro i kroppen og gør man ikke er så angstfuld omkring det. Så vil helt klart anbefale dig at prøve zoneterapi og ellers synes jeg du skal prøve at begynde og kontrollere dine drømme det kan være en lang process men det hjælper. Håber du kommer til bugt i det. Held og lykke frem over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej, jeg har stor effekt af NADA behandlinger, giver ro og en meget bedre søvn uden mareridt 🖒

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian

  Hej Michelle, du bør klappe dig selv på skulderne, du har taget det første skridt for at gøre noget ved dine mareridt.

  Man kan ikke selv bestemme, hvad man drømmer om. Men du kan selv afgøre, hvordan du vil reagere på det.
  Se det som, måske er der en mening med dine mareridt?
  Har din hjerne behov for at åbne op for din nærmeste, hvordan du føler og tænker?
  Forsøger din hjerne at beskytte dig og din nærmeste, men fordi du er stresset, så er det måske svært at tage sig af andre og det bliver til mareridt?

  Hvis du finder en mening med dit mareridt, vil dit fokus for mareridtet forsvinde, for det der sker for dig lige nu er, du kun fokusere på mareridtet og så ser man ikke nogen lyspunkter til at komme videre.

  Jeg håber det giver mening, uanset hvad, tror jeg på, du finder en løsning og får det bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Som en anden allerede har skrevet, tror jeg også, at det er din krops måde at sige til dig på, at du skal være lidt mere opmærksom på dig selv og passe på dig selv. Stress er en meget alvorlig sag, hvor det virkelig handler om at gøre noget ved det, inden det er for sent. Jeg taler af erfaring, da jeg gik ned med stress tilbage i foråret. Her havde jeg meget voldsomme stress symptomer, hvor min krop bare sagde fra. Jeg er først kommet ud af min sygemelding nu her, men kæmper stadig med søvnen indimellem (og sommetider også mareridt). Så jeg vil egentlig bare sige, at du skal passe på dig selv. Jeg kender dig ikke, men jeg ønsker ikke for nogen, at de oplever stress i så voldsom en grad. Så prøv at gøre noget ved roden til dine bekymringer, så du kan sove igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det jeg kan tolke ud fra din drøm er du er bange for der skal ske din familie noget og at du ikke er god nok. Du er usikker på dig selv og du er usikker på hvordan dine relationer har det (enten generelt eller hvordan de har det med dig).
  Hvis du skal ændre drømmen, så skal du til at slappe mere af, evt dyrke noget pilates/yoga/mindfulness. Derudover skal du være bedre til at åbne op for dine nærmeste, bede om hjælp og være mere nærværende dem.
  – Det er ihvertfald hvad jeg tydede af din drøm, det er selvfølgelig kun dig som kan vide om det er rigtigt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene birgersen

  Hviste du at i drømme/maridt, så er der kun personer som du har set/kender, med i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej M. Det lyder som en måde din krop/hjerne fortæller dig at du skal være mere opmærksom på dig selv. Jeg har selv lidt af mareridt i perioder hvor der er sket mange ting i mit liv og hvor jeg har glemt mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fiona

  Håber du for det bedre<3 når jeg har mareridt kan jeg ikke forstille mig noget være slemmere men det du har lyder forfærdeligt. God Bedring:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Døjer selv meget med samme mareridt… Det hjælper for mig at “bede” til “gud” om at få en rolig nat med dejlige drømme, så sover jeg som oftest roligt 🙂
  Håber du kan bruge det til noget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Elsker dig syet meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Håber du får det bedre søde Michelle!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdatering på kærlighedsfronten