Dagbog - Juli

Tidligere fohold og ny kærlighed?

Hej igen venner! 

Jeg får meget ofte spørgsmål omkring kærlighed, kærester og den slags. Det sidste år har været meget turbulens for mig, hvis man kan sige det sådan. Jeg har haft et meget stort behov for at finde mig selv, og for at lære at elske mig selv. Nu er jeg endeligt kommet dertil, hvor jeg kan dele et indlæg om det. Jeg har været meget nervøs for at dele det. Jeg ryster helt nu hvor jeg skal skrive det. Det er nok fordi, at der kommer ret mange personlige detaljer. Dog er min blog et sted hvor jeg skriver om den slags, så her kommer det.

Jeg har jo kun haft to seriøse forhold, og begge gange har jeg fået mit hjerte knust. 

Mit første forhold sluttede da jeg var omkring 17, og vi var sammen halvandet år. Det var et dejligt og trygt forhold! Faktisk har jeg intet dårligt at sige om det. Min daværende kæreste behandlende mig bedre end jeg kunne ønske. Hvilket jeg ikke kunne se på det tidspunkt, for jeg kendte ikke ret meget til kærlighed. Når jeg ser tilbage på det nu, var det virkelig et vidunderligt fohold. Vi havde vores problemer, men det var den bedste tid i mit liv. Han gjorde mig lykkelig. Han fik mig til at tro på mig selv og han gav mig selvtillid. Jeg tror også det er derfor jeg har haft svært ved at finde en anden kæreste. Fordi jeg har haft for høje forventinger. Vi var meget unge, og kendte ikke ret meget til kærlighed. Hvilket også var grunden til at vi gik fra hinanden. Da vi gik fra hinanden var jeg dybt ulykkelig! Grunden til at jeg meldte mig til paradise et år senere, var også mest fordi at jeg ikke kunne glemme ham. 

Mit andet “forhold” var helt modsat. Det var et meget spændende, usikkert og utrolig usundt forhold. Det forhold ville jeg dog heller aldrig være foruden! Det lærte mig så sindssygt meget! Da vi gik fra hinanden, var jeg også helt ulykkelig! Nok mest fordi at jeg igennem vores forhold, havde mistet mig selv fuldstædig. Med ham følte jeg mig virkelig usikker på mig selv! Jeg kunne ikke helt være mig selv i vores forhold. På trods af det elskede jeg ham virkelig. Så da vi gik fra hinanden skulle jeg ikke kun glemme ham, jeg skulle også finde vejen tilbage til mig selv. Det resulterede i at jeg blev en meget stærk og selvstædig kvinde på den anden side. Jeg byggede en del meget stærke mure op omkring mit hjerte. Jeg lovede mig selv, at jeg ALDRIG skulle såres af en fyr igen. Jeg brugte meget lang tid på at lære mig selv, at følelser var en svaghed. Jeg besluttende mig for at jeg aldrig skulle have en kæreste, og at jeg aldrig skulle lukke et andet menneske så tæt på igen. Hvilket også fungerede for mig en lang periode.

Alle mennesker håndterer det på forskellige måder, når man går fra hinanden. Første gang sprang jeg ud i noget nyt og blev forelsket igen. Anden gang valgte jeg at se på alle de negative ting i forholdet. Og samtidigt tage kæmpe afstand til kærlighed! Det fungerede virkelig for mig, at se på alle de negative og usunde ting i mit andet forhold. Ikke fordi det kun var negativt, for det var det bestemt ikke. Jeg tror også at det var vildt sundt for mig, at tage så meget afstand til kærlighed som jeg gjorde. Det betød at jeg havde tid og overskud til mig selv, og til at opbygge mit selvværd og min psykiske tilstand igen. I den periode lærte jeg at livet, kærlighed og glæde ikke kun kommer fra en kæreste, men fra mange andre steder. Jeg lærte at jeg sagtens kan leve som single. Jeg lærte at elske mig selv, hvilket jeg har fundet ud af, er noget af det vigtigste og bedste i livet. Jeg havde aldrig virkelig elsket mig selv, før at jeg brugte den tid som jeg havde brug for. Før jeg gav mig selv den kærlighed jeg fortjente. Jeg har udviklet mig så overdrevet meget som person, de sidste år. Alt det havde jeg aldrig lært, hvis det ikke var for det forhold. Så derfor har det også givet mig vildt meget positivt, selvom det var en meget hård periode.

Lige efter mit sidste forhold prøvede jeg mange måder at komme videre på. Mødte en anden fyr, lukkede mig selv inde, bebrejdede mig selv. Alle de typiske ting man gør når man har et knust hjerte. Som tiden gik begyndte jeg at huske alle de negative ting ved forholdet, hvilket jo gjorde at jeg kom videre. Men det betød også at jeg havde fået alle de mure op omkring mit hjerte. Jeg var så skrøbelig og sindssygt bange for at blive såret. Jeg tror det var godt for mig, at jeg i de sidste år har haft de mure oppe omkring mit hjerte. Jeg er glad for at jeg kom videre på den måde, i stedet for at springe ind i et nyt forhold, selvom jeg stadig elskede en anden.

Nu er jeg dog endelig kommet frem til, at livet er bedre med kærlighed. Og at jeg er bedre til at have en kæreste. Selvom jeg stadig er meget bange for at blive såret og jeg passer meget på mit hjerte, har jeg ikke lyst til at leve hele mit liv som single. Jeg har så småt fået væltet murene omkring mit hjerte, selvom de stadig er der lidt. Jeg tror det er meget godt, at jeg stadig passer på mig selv. Dog er jeg også kommet frem til at kærligheden og forhold, til tider er smerten værd. For man skal også lade sig selv leve og elske, for kærligheden er jo vidunderligt mens den er der. Begge de forhold jeg har været i har været smerten værd, på hver deres måde. Mit første forhold er den bedste tid jeg har haft. Mit andet forhold har lært mig så ubeskriveligt meget. 

Nu er jeg også kommet dertil, hvor jeg ved hvad jeg vil have og hvor jeg kan give den kærlighed der forventes i et forhold. Jeg vil have en fyr der er voksen, der vil have en familie og en fyr der er god ved og for mig. Jeg ved ikke om jeg kan finde det. Men jeg er klar til at forsøge! Jeg er klar til at finde kærligheden, langt om længe. Nu håber jeg snart at jeg møder en, jeg kan finde den sammen med! Selvom hele den del, hvor man skal lære hinanden og kende gør mig ret bange. Det en den del de fleste elsker, hvor man er nyforelsket, nervøs og det er spændende. Men jeg er klart mest til den del, hvor man virkelig kender hinanden og er trygge i hinandens selvskab! Nu må vi se hvad tiden bringer. 

 

Tak fordi I læste med! Og ønsk mig held og lykke med jagten! 

Kys M  

2 kommentarer

 • Anna

  super godt indlæg 😊 wow det sætter tanker i gang hos mig jeg kunne måske lære noget af dem måde du ser kærlighed på og tak for det 😊 rart at læse så ærligt et blog indlæg jeg syntes det er sejt og held og lykke med at finde kærligheden

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Det er jeg meget glad for at høre! Mange tak! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagbog - Juli